Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrbovsko: Koliko će biti teška ovogodišnja najteža bundeva?

08.10.2022.

13:04

Autor: Nenad Lučić

Impresivna bundeva

Impresivna bundeva

Foto: Nenad Lučić / RR

Nakon dvije godine, opterećene epidemiološkim ograničenjima, 18. po redu izdanje Bundevijade u Vrbovskom će tijekom ovoga vikenda posjetiteljima iznova nuditi sve sadržaje, na koje su navikli tijekom protekla, gotovo dva desetljeća. 

Program ove etno-gastronomske manifestacije, tradicionalno je osmišljen kao izložba autohtono uzgojene hrane te prezentacija običaja Gorskog kotara. 


Njih će predstaviti brojne folklorne, etno i glazbene udruge. Ujedno, i ove se godine očekuju nova te originalna kulinarska rješenja u pripremi jela od bundeve, kao i gastro show, baziran na receptima iz starih goranskih kuharica. 

Imamo stotinjak izlagača, koji nam se većinom svake godine vraćaju na Bundevijadu. To govori o opstojnosti obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, čije proizvode predstavljaju, kao i o tome da uspijevaju održati razinu kvalitete.

idejna začetnica manifestacije Tanja Kušić

Sadržajan program Bundevijade odvijat će se ove subote i nedjelje u prostoru gradske sportske dvorane od 10 do 18 sati te će biti priveden kraju tradicionalnim izborom najteže bundeve, a o raznovrsnosti ponude te očekivanjima od završnog izbora idejna začetnica manifestacije Tanja Kušić kaže:

Bundevijada

Poslušajte i razgovor s Tanjom Kušić, direktoricom TZ Vrbovsko s kojom smo razgovarali u sklopu emisije "Priko Učke":

Koliko će biti teška ovogodišnja najteža bundeva?

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.