Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradski HSLS " Ne dirajte Cibonu, simbol Zagreba!"

11.04.2022.

12:11

Autor: Radio Sljeme

Gradski HSLS

Gradski HSLS

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Zbog neuredne dokumentacije i dokaza o namjenskom trošenju gradskih donacija Cibona se ne može prijaviti na natječaj za korištenje dvorane, pa sada iz Grada traže od kluba da se do 30.-tog ovog mjeseca moraju iseliti iz košarkaškog centra Dražen Petrović.


Nakon što je bivša uprava godinama lutala i krajnje netransparentno trošila novce te katastrofalno vodila klub, konačno se počelo nazirati svjetlo na kraju tunela u KK Ciboni. Nova uprava Cibone predstavila je javnosti planove za konsolidaciju kluba priznajući da postoji financijski manjak u iznosu od 37 milijuna kuna, koji su uz pomoć investitora spremni sanirati do kraja aktualne sezone.


- Gradska organizacija HSLS-a tražim od gradske uprave odgodu provedbe navedene odluke o iseljenju Cibone barem do kolovoza ove godine, apelirao je gradski zastupnik Kristijan Jelić.

Čelnik gradskog HSLS-a Darko Klasić upozorio je da iako je prošle godine donesen najveći gradski proračun od oko 15 milijardi kuna Tomašević je odlučio štedjeti na sportu te njegovo financiranje smanjio za čak 50 milijuna kuna.

-  Uštede su napravljene 20 milijuna kuna u okviru Zg sportskog saveza , 10 milijuna kuna u Ustanovi za upravljanje sportskim objektima i 20 milijuna kuna ušteda na vrhunskom sportu, rekao je Klasić.


Zagrebački sport obuhvaća oko 105.000 aktivnih sudionika , od kojih je 45000 registriranih sportaša , te cca. 60000 rekreativaca , djece i mladeži. Poticanje masovnosti u sportu i posebno uključivanje što većeg broja djece osnova su za budući razvoj sporta u Zagrebu i državi, naglasili su iz gradskog HSLS-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.