Hrvatski radio

Radio Sljeme

Je li zbog Kranjčevićeve upitna izgradnja stadiona u Sesvetama?

08.03.2023.

15:02

Autor: Radio Sljeme

Stadion u Sesvetama

Stadion u Sesvetama

Foto: Tea Barić / Radio Sljeme

Gradska četvrt Sesvete uz brojne probleme cestovnog prometa i infrastrukture, sada ima i problem sa izgradnjom stadiona. Građevinska dozvola za izgradnju novog stadiona u Sesvetama izdana je 2017. te je produživana 2020., no s tom se izgradnjom do danas nije krenulo. 

- Svjesni smo da stadion nije najveći sesvetski problem, nego da postoje mnogo veći problemi poput Branimirove i cjelokupne infrastrukture, ali je i ovo važna tema - navodi Damir Grgić, vijećnik gradske četvrti Sesveta iz redova Domovinskog pokreta. 


- Građevinska dozvola izdana 2017. godine ističe kroz mjesec dana, a s izgradnjom se nije niti krenulo. U zadnje se vrijeme priča i o tome da se gradska vlast predomislila vezano uz izgradnju stadiona u Sesvetama te da uređenje žele prebaciti na stadion u Kranjčevićevoj, što zahtijeva ponovno vađenje građevinske dozvole i dodatne troškove. Građevinska dozvola izdana za sesvetski stadion obuhvaća i parking oko samog stadiona, ali i njegovu dostupnost iz svih dijelova grada - napominje Grgić. 


- Stadion je predviđen za osam do deset tisuća gledatelja i zadovoljavao bi sve kriterije za međunarodne utakmice, ali bi i oko 500 sesvećanske djece koja se aktivno bave nogometom, a nemaju adekvatan teren, napokon imala gdje održavati svoje treninge i utakmice - ističe Grgić. 


Grgić navodi i da razlog za odgodom izgradnje ne postoji jer dio novca dolazi od HNS-a, UEFA-e i EU fondova, stoga se izgradnja stadiona ne bi financirala isključivo iz gradskog proračuna. 
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici