Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nema poskupljenja komunalija - poručila Švaljek

24.12.2014.

13:18

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dogradonačelnica Sandra Švaljek gostujući u našoj emisiji Zagrebi po Zagrebu, još jednom je izrazila zadovoljsto usvajanjem proračuna za 2015. Ponovila je da bez obzira na smanjenji proračun - poskupljenja komunalija neće biti.

S, obzirom na to da je usvojeni Proračun Grada za iduću godinu manji za 6 cijelih 6 posto od ovogodišnjeg - nameće se pitanje - hoće li, među ostalim, doći do poskupljenjea komunalnih usluga. Tim više što su zbog Vladine mini porezne reforme - neke jedinice lokalne samouprave morale pribječi i takvom rješenju. No, dogradonačelnica Sandra Švaljek - istaknula je da do poskupljenja neće doći;

"...komunalije...zasad ne namjeravamo povećavati. Nastojat ćemo upravo kroz uštede podnjeti teret ovog smanjenja prihoda...Zbog toga smo, između ostalog, zatražili ocjenu sugalsnosti ovakvih zahvata u porezni sustav s Ustavom...Budući da su jeinicama lokalne samouprave zadržane funkcije, a smanjena su sredstva..." - pojasnila je Švaljek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.