Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvorena obnovljena i dograđena OŠ Ksavera Šandora Gjalskog

13.09.2022.

14:14

Autor: Radio Sljeme

Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog

Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

Konačno u svojoj zgradi! Učenici Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog, nakon dvije godine seljenja po drugim školama, konačno su svoji na svome. Njihova škola cjelovito je obnovljena, energetski učinkovita i potresno ojačana, dograđeno je gotovo 3000 kvadrata, a ukupna je vrijednost radova 100 milijuna kuna. O jednoj od najmodernijih škola u Hrvatskoj.

Nakon dvije godine podstanarstva u drugim školama, učenici i djelatnici Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog od danas napokon imaju zgradu po mjeri 21. stoljeća. Njihova škola sada je uređena po najboljim svjetskim standardima.


- Dobili su opremljenu suvremenim sredstvima i nastavnim pomagalima, dobili su školsku sportsku dvoranu i kuhinju koju dosad nisu imali, novu suvremeno opremljenu školsku knjižnicu, mogućnost rada u jednoj smjeni. Siguran sam da će ova obnovljena i dograđena školska zgrada dati novu kvalitetu života našim učenicima, gradskoj četvrti Gornji grad - Medveščak i cijelom gradu Zagrebu, kaže ravnatelj Mario Keča.


Bio je ovo vrlo kompleksan građevinski zahvat, uvjeren sam da imamo jednu od najmodernijih škola u Hrvatskoj u ovom trenutku, kazao je vidno zadovoljan gradonačelnik Tomislav Tomašević.


 - Nema ljepše stvari u poslu gradonačelnika nego otvoriti novu školu. Znači, nema ljepše stvari od toga. To je vrlo ozbiljna investicija na razini godine, čak i proračuna Grada Zagreba. Ali svaka kuna se u tom smislu isplati, jer ulaganje u obrazovanje nema cijenu. Nama je apsolutni prioritet ulaganje u odgoj i obrazovanje, nove dječje vrtiće, nove škole, modernizirane, dograđene u svakom smislu, istaknuo je gradonačelnik.


A za ostvarenje tog cilja plan je, osim novca iz gradskog proračuna, povući i što više sredstava iz europskih fondova kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.