Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počinje obnova zagrebačkih bolnica oštećenih u potresu. Prva na redu KB Merkur

13.09.2022.

10:47

Autor: Radio Sljeme

Odjel ginekologije KB Merkur

Odjel ginekologije KB Merkur

Foto: Marko Prpić / Pixsell

Počela je reorganizacija bolničkog sustava jer počinju radovi na obnovi bolničkih ustanova oštećenih u potresu prije dvije godine. 

Prva je na redu bolnica Merkur, odnosno odjel ginekologije. Što to znači za pacijentice, pojasnio je u našem programu zamjenik ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice doktor Neven Tučkar.


- Za pacijentice se ne mijenja ništa osim mjesta na kojem će moći dobiti dogovorenu uslugu. Od jučer su sve ginekološke ambulante počele funkcionirati u Vinogradskoj bolnici. Organizirali smo rad u dvije smjene tako da pacijentice mogu dobiti uslugu od jutra do večeri. Pacijentice koje su bile naručene na pregled u KB-u Merkur taj isti pregled će moći obaviti i kod nas, ali umjesto ujutro to će moći obaviti poslijepodne - navodi Tučkar. 


Što se tiče onkoloških pacijentica koje su u procesu liječenja, one i dalje do kraja mjeseca dolaze na dogovorene termine u KB Merkur, a od 1. listopada dobit će termine za postupke liječenja u KBC-u Sestre milosrdnice prema svom ustaljenom rasporedu. Također, sve onkološke pacijentice kod kojih je planiran početak liječenja u KB-u Merkur, to će moći od 1. listopada obavljati u KBC-u Sestre milosrdnice, bez ikakvog odgađanja i sukladno ranijem planu.


Do ovog petka radit će i hitan ginekološki prijem u KB-u Merkur, nakon čega taj dio posla preuzima KBC Sestre milosrdnice. Dio poroda preuzet će i bolnica Sveti Duh. 


Uzimajući u obzir najavljenu reorganizaciju i važnost dostupnosti ljudskih i logističkih kapaciteta u navedenim bolnicama, pacijentice bez komplikacija u trudnoći iz okolnih županija upućuju se u OB Sisak, OB Karlovac, OB Bjelovar i OB Zabok, ovisno o lokaciji kojoj gravitiraju. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici