Hrvatski radio

Radio Sljeme

Danas 5. Antunovski hod za mlade, u utorak proslava Antunova u Sesvetskim Selima

09.06.2023.

11:53

Autor: Radio Sljeme

Antunovski hod

Antunovski hod

Foto: Radio Sljeme / HRT

U organizaciji dviju zagrebačkih župa posvećenih sv. Antunu Padovanskom, u našem se gradu održava 5. Antunovski hod za mlade. Tradicionalno Antunovo slavi se i ove godine u župi sv. Antuna u Sesvetskim Selima. 

Hod se održava na dionici od crkve svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima do crkve svetog Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. Ova duhovna manifestacija, koja već tradicionalno okuplja nekoliko tisuća mladih iz Zagreba, ali i šire, započinje okupljanjem u 11 sati na trgu ispred crkve u Sesvetskim Selima, a svetu misu u 12 sati za okupljene mlade Antunove štovatelje i hodočasnike predslavit će monsinjor Tomislav Subotičanec, generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije, koji je ujedno i privremeni upravitelj župe u Sesvetskim Selima.


Slijedom toga i policija je objavila informaciju o privremenoj zabrani odvijanja prometa tijekom ovog hodočašća. Za vrijeme održavanja Antunovskog hoda, od 14 sati do 21 sat, vjernici će se kretati na sljedećoj dionici:


crkva sv. Antuna Padovanskog, Sesvetska Sela – Sesvetska –Zagrebačka – Ulica Dubrava (odmor 30 minuta na prostoru ispred crkve u Aveniji Gojka Šuška) – Maksimirska – Vlaška – Trg bana Josipa Jelačića (odmor i evangelizacijska stanica 30 minuta) – crkva sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu.


Vjernici će se po navedenoj dionici kretati uz stalnu nazočnost policijskih službenika koji će pravovremeno upravljati cestovnim prometom.


Sutra počinje i trodnevna duhovna priprema za središnju proslavu svetkovine sv. Antuna Padovanskog u župi u Sesvetskim Selima. Tijekom trodnevnice večernje sv. mise u 18:30 sati predslavit će i propovijedati fra Ante Vučković, OFM, profesor filozofije na Katoličkom bogoslovnom sveučilištu u Splitu i istaknuti voditelj mnogih duhovnih vježbi u Hrvatskoj i inozemstvu.


Svetkovina sv. Antuna Padovanskog je 13. lipnja, u utorak, kad će u župi u Sesvetskim Selima biti osobito svečano uz cjelodnevni vjerski program. Tako su mise na rasporedu u: 6 (predslavi fra Marinko Baotić), u 7.30 (predslavi preč. Zlatko Pavetić), u 9 (predslavi vlč. Tomislav Hačko), u 11 (predslavi preč. Krunoslav Novak), u 16.30 (predslavi preč. Ivan Lukić), a svečano euharistijsko slavlje, odnosno zavjetnu svetu misu u 19 sati, predslavi i propovijeda monsinjor Ivan Ćurić, pomoćni biskup đakovačko - osječki.   


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.