Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počinje Festival vještina za život

15.07.2022.

10:30

Autor: Radio Sljeme

Savez izviđača Hrvatske

Savez izviđača Hrvatske

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Ovih su se dana pojavili pomalo neobični plakati, a na njima - pravi sunčani sat koji pokazuje točno vrijeme, prava drvena kućica za ptice, prave penjalice, ali i osvijetljena karta nebeskih tijela. Svakoj od ovih instalacija zajednički je naziv - Festival vještina za život, a potpisuje ih Savez izviđača Hrvatske s partnerima. 


- Osmislili smo zajednički jednu kampanju u kojoj smo skupili srodne organizacije koje se bave mnogim tim vještinama, primarno orijentiranima prema mladim ljudima, kojima zapravo te vještine možda danas i najviše trebaju kako bi pronašli neki bolji putokaz u bolji svijet i evo, od danas krećemo. Finale ove kampanje bit će Festival vještina za život u Lovincu gdje će zapravo svi koji to žele moći doći na jedan, dva, tri, četiri dana potpuno besplatno izbrusiti svoje vještine za život - pojasnio je za naš radio Dan Špicer.Ovom kampanjom želi se pokazati zašto su vještine za život važne i zašto je bitno svladati ih na vrijeme jer funkcionalni pojedinci stvaraju funkcionalnije društvo - Ono što mi pokušavamo kroz izviđače je da na neki način od mladih ljudi napravimo odgovorne članove društva, da se znaju služiti naravno i modernim tehnologijama, ali da znaju napraviti obrok, snaći se u prirodi, snaći se u šumi, pomoći sebi, pomoći drugima, dakle to su one osnovne vještine koje prakticiramo - rekao je Špicer.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici