Hrvatski radio

Radio Sljeme

U rujnu počinje obnova KBC - a "Sestre milosrdnice"

02.08.2022.

15:20

Autor: Radio Sljeme

KBC Sestre milosrdnice

KBC Sestre milosrdnice

Foto: Ivana Radaljac Krušlin / Radio Sljeme

Najstarija zdravstvena ustanova u Republici Hrvatskoj, Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice, uskoro kreće u dugo očekivanu obnovu. Osim sanacije rana i ožiljaka zadobivenih u zagrebačkom i petrinjskom potresu, brojni infrastrukturno zastarjeli paviljoni bolnice već godinama vape za revitalizacijom.

U tijeku je završna faza potpisivanja ugovora s izvođačima radova, zatim kreće rok za žalbe, a onda i prvi zahvati koji se očekuju u rujnu. Prva je na redu zgrada dermatologije, a zatim će se nastaviti s novim projektima i modernizacijom bolnice.


- U ovoj prvoj fazi obnavljamo šest zgrada, to su zgrada oftalmologije, zgrada dermatologije, zatim zgrada medicinske biokemije, endokrinologije, to su dvije zgrade interne, zgrada kirurgije i upravna zgrada. Vrijednost je cijelog projekta otprilike 420 milijuna kuna s PDV - om i mi se nadamo da ćemo negdje do kraja sljedeće godine uspjeti završiti te radove i onda bismo krenuli u daljnju fazu, sljedeću obnovu, tako da je u planu kompletno rješavanje prometne situacije unutar KBC - a, izgradnja garaže, povezivanja pojedinih paviljona, odnosno zgrada s toplim mostovima - rekao je u našem programu zamjenik ravnatelja, doktor Neven Tučkar.


Velik je to organizacijski izazov za zdravstveni sustav u gradu Zagrebu, ali uspješno smo se reorganizirali i u jeku pandemije, pa ćemo i sada, tako da pacijenti neće osjetiti zastoje i probleme, ističe Tučkar.


- Neće se dogoditi da se bilo kakve djelatnosti, pogotovo unutar našeg KBC - a zatvaraju, da se odgađaju operacije. Mi ćemo nekakvom našom unutarnjom reorganizacijom, vjerojatno potrebnom seljenja pojedinih odjela, ali unutar bolnice, zadržati sve one djelatnosti i svu uslugu, tako da možemo pružati potpunu skrb našim pacijentima - kazao je.


A nakon cjelovite obnove nadamo se novom, suvremenom bolničkom centru koji će stajati uz bok onima u velikim europskim metropolama.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici