Hrvatski radio

Radio Split

Emitirana zabranjena epizoda "Našeg malog mista"

02.01.2019.

11:35

Autor: Josip Krželj

Emitirana zabranjena epizoda "Našeg malog mista"

Emitirana zabranjena epizoda "Našeg malog mista"

Foto: - / -

HRT je sinoć emitirao "Zagrebulje"- snimku 14. epizode "Našeg malog mista", koja je emitirana samo jednom - 31. prosinca 1970. Snimku, posebni mali specijal od 33 minute, slučajno je pronašao Miljenko Baričević montažer HTV-a.

Specijal je bio arhiviran pod zabavni, a ne dramski program pa je to jedan od razloga zašto je snimka toliko dugo vremena ostala neotkrivena.Epizoda nije bila zadnja u nizu, nego je snimljena u sredini serijala. Prvih šest epizoda je snimljeno u mjestu Vranjic kraj Splita, a prvo emitiranje bilo je u veljači 1970. Zatim je snimljena epizoda "Zagrebulje", nakon čega je bilo emitirano daljnjih sedam epizoda. - Nakon prvih šest epizoda čitava serija je izazvala puno kontroverzi, jer je na jedan specifičan, precizan i inteligentan način ismijavala tadašnju komunističku vlast, što su naravno gledatelji prepoznali. Ali nažalost i ovi drugi, pa su je na sve moguće načine pokušali maknuti", rekao je  Marin Marušić, rukovoditelj produkcijskog Odjela kulture HRT-a.S Marušićem je razgovarao Joško Krželj...

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.