Hrvatski radio

Radio Split

11:57 / 14.04.2014.

Autor: Karlo Reitober

13 laureata Splitsko-dalmatinske županije

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

14. travnja je Dan Splitsko-dalmatinske županije koji se po 21. put obilježava svečanom akademijom i podjelom godišnjih nagrada.

U Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika o županijskom jučer, danas i sutra govorili su čelnici županije Petroslav Sapunar, predsjednik Županijske skupštine i splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja.

Županijsku nagradu za životno djelo dobili su za publicistički rad i istraživanje baštine bivši glavni urednik, a sadašnji kolumnist 'Slobodne Dalmacije' Josip Jović, fra Hrvatin Gabrijel Jurišić, koji je zahvalio u ime nagrađenih te Mario Nepo Kuzmanić. 

Osobne nagrade dobili su Silvana Ćurković za nagradu županije za humanitarni rad, časna sestra Ema Damjanović za unapređenje razvoja socijalne skrbi i promicanje brige o čovjeku u nevolji, novinarka HRT-a Marija Dujmić za dugogodišnji novinarski rad, Mirjana Korljan za humanitarni rad u svojoj sredini i polučene uspjehe u turizmu Turističke zajednice Općine Gradac, dr. sc. Božo Plazibat za uspješno vođenje te istaknuti nastavni i stručni rad na Sveučilišnom odjelu za stručne studije Sveučilišta u Splitu.

Skupne nagrade zavrijedili su Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave splitsko-dalmatinske za doprinos u promicanju, razvitku i unapređenju dobrovoljnog darivanja krvi, Kuglački klub Marjan za 80 godina djelovanja i postignute rezultate u športu, Mješoviti zbor mladih i komorni orkestar Gospe od Zdravlja za promicanje sakralnog zbornog pjevanja i obilježavanje 20. godišnjice djelovanja, Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split za doprinos razvoju odgoja, srednjoškolskog obrazovanja i vannastavne aktivnosti, te Udruga hrvatskih branitelja "Veterani 126. brigade Sinj" za skrb o braniteljima i očuvanju spomena na Domovinski rat.

Poslušajmo izvješće Karla Reitobera:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.