Hrvatski radio

Radio Split

52 ekipe balotaša u Brelima

20.05.2014.

07:03

Autor: Milan Babić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ekipa „To je to“ u sastavu Siniša Stipić, Josip Glavinović i Jure Stanić iz Tugara i Omiša pobjednici su velikog balotaškog turnira održanog u čast Sv. Duje na balotaškom centru u naselju Škrabići u Gornjim Brelima.

                                                                                                            

Veliki tradicionalni balotaški turnir u čast sv. Duje u Gornjim Brelima završio je u nedjelju dodjelom pehara najboljima. Turnir koji je započeo prije mjesec dana okupio je 52 ekipe iz Vrgorca, Makarske, Baške Vode, Velikog Brda, Basta, Brela, Splita, Omiša, Piska, Katuna, Slimena i Gornjih Brela. Igralo se po kup sistemu narodnim načinom na 2 pobjede u 16 punata. Zbog izjednačenosti ekipa borbe su se vodile grčevito za svaki punat i neke utakmice su trajale i više od 3 sata tako da su posljednje utakmice završavale iza pola noći.  

Utakmice koje su počinjale u ranim poslijepodnevnim satima okupljale su svakodnevno više stotina gledatelja. Turnir je trebao biti završen za Sv. Duju, ali vremenske prilike su bile takve da se zbog nevremena neke utakmice nisu mogle odigrati pa se igranje oteglo do nedjelje.              

Borba za treće mjesto u kojoj su se trebali ogledati Nediljko Tomaš i Zoran Ursić iz Brela protiv Tonija Škrabića i Matejasa Jozipovića iz Gornjih Brela nije održana zbog zauzetosti igrača ovih ekipa na dan finalnih borbi.                                                                                                                                

Općinski načelnik Stipe Ursić podijelio je dva pehara za prvo mjesto ekipi „To je to“ koju su sačinjavali Siniša Stipić, Josip Glavinović i Jure Stanić koji su u finalu rezultatom 2:0 pobijedili ekipu „Bože“ iz Katuna u sastavu Bože Ribičić, Ivan Čikeš i Marko Merćep. Njima je pehare za drugo mjesto podijelio Predsjednik MO Ivan Tomaš. Turnir je završio u šaljivom tonu tako da je otsutni balotaš Matijas Jozipović proglašen najgorim natjecateljem turnira.

Prve dvije ekipe dobile su po dva pehara, a na kraju je s 5 pečenih janjaca i pićem gratis priređena zajednička večera za sve sudionike turnira.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.