Hrvatski radio

Radio Split

Bivši radnici Dalmatinke Nove traže smjenu stečajne upraviteljice

22.03.2014.

12:30

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bivši radnici Dalmatinke Nove d.d. u stečaju, njih oko petnaestak, okupilo se danas ispred tvornice u Sinju kako bi javnost izvijestili o tome da će tražiti smjenu stečajne upraviteljice Natalije Mladineo.

Radnici su izrazili nezadovoljstvo i razočaranje načinom vođenja stečajnoga postupka. Napominju kako će uskoro isteći pet godina otkad je otvoren stečaj nad Dalmatinkom Novom, a radnici još nisu dobili ni kune, unatoč tomu što se imovina redovito rasprodaje. Od suca Basića traže da zaustavi rasprodaju imovine, smijeni stečajnu upraviteljicu Nataliju Mladineo te imenuje novog stečajnog upravitelja koji će stečaj voditi na primjeren i zakonit način.

S druge strane stečajna upraviteljica Natalija Mladineo kaže kako se radnici ni u jednom trenutku tijekom trajanja stečajnog postupka nisu obratili Odboru vjerovnika, njoj samoj ili stečajnom sucu kao službenim tijelima stečajnog postupka. O njihovim zahtjevima doznajemo samo iz medija, rekla je Mladineo.

Dodala je kako o svemu postoje izvješća kojima je kao stečajna upraviteljica izvješćivala Odbor vjerovnika i sud, iz kojih je jasno vidljivo koliki se priljev ostvario te koliko se od njega i u što utrošilo. Naglasila je kako se ovaj problem ne može rješavati na ulici i u medijima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.