Hrvatski radio

Radio Split

'Evidentna podjela stranke - dva SDP-a i dva svijeta'

08.06.2014.

10:21

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovo je evidentna podjela stranke, ovo su dva SDP-a i dva svijeta, poručio je sinoć član SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina nakon sjednice Glavnog odbora stranke na kojoj je tajnim glasovanjem tijesnom većinog glasova, iz SDP-a isključen Slavko Linić.

Ovo je, kaže Komadina, pirova pobjeda, a SDP je izgubio. Ovo nije raskol već demokratsko izjašnjavanje - vrlo jasno pola pola, komentirao je Komadina rezultat glasovanja od 50 glasova za i 47 protiv isključenja Linića iz stranke.

Linić nije tu bitan, bitan je karakter upravljanja strankom, rekao je Komadina. Na pitanje je li sinoć bilo izjašnjavanje o Slavku Liniću ili Zoranu Milanoviću, Komadina je kazao kako misli da je bilo izjašnjavanje o Milanoviću.

Upitan čiju podršku očekuje, s obzirom na to da je najavio kako će biti kandidat za predsjednika stranke, odgovorio je kako očekuje podršku članova i članica SDP-a. Nema puča, bit će izbori, kad budu izbori, ja nikad ne rušim, ja uvijek gradim, rekao je Komadina.

Šef riječkog SDP-a Vojko Obersnel kazao je kako mu je žao što je Glavni odbor te stranke potvrdio odluku Predsjedništva da se Slavka Linića isključi iz stranke. Mislim da SDP neće biti isti bez Slavka Linića, ali mi smo legalisti i prihvaćamo tu odluku i pred nama su novi dani, rekao je Obersnel.

Na pitanje hoće li sada biti mir u SDP-u, s obzirom na to da se riječki SDP protivio Linićevu isključenju, Obersnel je odgovorio da to prije svega ovisi o predsjedniku SDP-a i Vlade Zoranu Milanoviću i njegovim daljim potezima.Ja ni do sada nisam vidio rat, ustvrdio je.

Odlučili smo kako smo odlučili i sada ćemo dalje vidjeti, komentirao je SDP-ovac Marin Jurjević odluku Glavnog odbora (GO) o isključenju Slavka Linića iz stranke.
Borit ćemo se da i dalje budemo stranka koja će i u daljnjem razdoblju pokazati da ima sposobnosti voditi Hrvatsku, kazao je Jurjević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.