Hrvatski radio

Radio Split

Novi ustroj policije od 10. veljače

04.02.2014.

12:54

Autor: Perdijić / Očašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, 10. veljače 2014. godine, počet će provođenje Pilot projekta „Novi ustroj i organizacija rada u policijskom postajama III. kategorije“.

Ovim projektom, čije se provođenje planira do 30. lipnja 2014., obuhvaćeno je 8 policijskih postaja na području naše županije. Riječ je o policijskim postajama Sinj, Solin, Omiš, Trogir, Vrgorac, Brač, i Vis, istaknula je na predstavljanju projekta glasnogovornica splitske policije Antonela Lolić:

 

Spomenute policijske postaje za rad sa strankama biti će otvorene u jutarnjoj smjeni, a upravni poslovi će se obavljati kao i do sada. Pilot projekt provodi Ravnateljstvo policije s nadležnim Policijskim upravama. Glavna svrha pilot projekta je da se s postojećim brojem zaposlenika u policijskoj postaji, po prijedlogu novog ustroja i organizacije rada, poveća efikasnost i isplativost rada u policiji, smanjujući administrativne, a povećavajući operativne poslove, istaknuo je obrazlažući novi način rada u manjim policijskim postajama voditelj tog projekata u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj Ivica Franić:

 

U policijskim postajama III. kategorije postoji veliki broj rukovoditelja u odnosu na broj policajaca, raspored smjena je neravnomjeran radi se više po nalozima, a manje samoinicijativno rekao je načelnik Sektora policije Slobodan Marendić dodajući:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.