Hrvatski radio

Radio Split

Obilne kiše poplavile makarske ulice

11.09.2014.

13:33

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jako grmljavinsko nevrijeme praćeno snažnom kišom pogodilo je malo prije podne Makarsku i dio Makarskog primorja. U samo sat vremena u Makarskoj je palo 40 litara kiše po metru četvornom. Kiša je u nekim djelovima grada, gdje su lošije očišćeni vodni kanali, izazvala pravi povodanj pa je tim ulicama trebalo opreznije voziti, a intervenirali su i radnici makarskog Vodovoda. Vatrogasci su za kišnog nevremena i nakon njega imali petnaestak intervencija na ispumpavanju vode iz podrumskih i drugih prostorija, a bilo je i poplava prizemnih prostora u nekolicini hotelskih kuća. Više prekida struje bilo je u mjestima južno od Podgore, doznaje se iz Gradskog centra Osejava u Makarskoj. Ujedno, zbog mogućeg nanosa zemlje i šljunka na pojedinim prometnicama i gradskim ulicama vozačima se preporuča opreznija vožnja.

Cijelo je šibensko područje prijepodne također bilo na udaru olujnog nevremena s grmljavinom i pljuskovima. Vatrogasci imaju pune ruke posla, a kiša i dalje ne slabi. U kratkom vremenu palo je više od 100 litara po četvornome metru, a u Vodicama još i više. 
Vodice zbog toga imaju velikih poteškoća s poplavom. Na terenu su vatrogasci koji ispumpavaju vodu iz podruma kuća, ali i javnih ustanova. Poplavljeni su tako osnovna škola i dječji vrtić, a pod vodom su i brojne gradske prometnice.

Jaka kiša padala i sinoć
Split, Kaštela i Trogir sinoć je oko 21 sat pogodilo grmljavinsko nevrijeme popraćeno snažnom kišom. U Trogiru je palo oko 70, a u Kaštelima 80 litara kiše po metru četvornom. Gradske ulice ostajale su bez rasvjete, a kiša je u dijelovima grada, pogotovo gdje nisu očišćeni vodni kanali, izazvala manje poplave. Najviše intervencija sinoć su imali kaštelanski vatrogasci: na teren su izlazili zbog ispumpavanja poplavljenih objekata te izvlačenja osobnih vozila zaglavljenih u vodi. U Trogiru je poplavljen jedan poslovni prostor, a na gradilištu Pantan na obližnju su prometnicu izbile plastične cijevi. Intervenirali su djelatnici tvrtke Cestar Split.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.