Šefovi kuhinja iz mediteranskih i europskih regija, proveli su europski projekt “Kuhinja Znanja”, koji je sufinanciran kroz program “Učinkoviti ljudski potencijali” u sklopu Europskog socijalnog fonda. Projekt je trajao 30 mjeseci te je za cilj imao unaprijediti znanja i vještine zaposlenika ŠKMER-a. Ukupna vrijednost projekta je oko milijun i pol eura.
“Kuhinja Znanja” krenula je s idejom kako sam razvoj turizma otvara velike mogućnosti za širenje tržišta, što se tiče zapošljavanja i samozapošljavanja. Tijekom trajanja projekta educiralo se o zdravoj prehrani, tradicionalnoj kuhinji, o naprednim kulinarskim metodama i tehnikama ali i o minimaliziranju otpadaka.
Posebna pažnja posvećena je inkluziji osoba s invaliditetom u radni proces te očuvanju dalmatinske gastronomske baštine - istaknula je prilikom gostovanja u emisiji Euro đir, voditeljica ŠKMER Akademije i projekta , Alma Harašić Bremec.
Kulinarske treninge i edukacije vodili su vodeći domaći nutricionisti, a radionice i kulinarske treninge vodili su mnogi renomirani domaći i strani kuhari te slastičari.
Održani su treninzi za kuhare na turističkim brodovima, a u sklopu “Kuhinje znanja” provodilo se stipendiranje mladih kuhara. Mladi i djeca također su prošli radionice kuhanja mediteranske prehrane.
Cijeli razgovor možete poslušati u Slušaonici, emisija Euro đir.
Ovaj programski sadržaj ostvaren je uz potporu i u suradnji s Europskim parlamentom. Za pripremu i sadržaj objavljenih vijesti odgovoran je isključivo HRT.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.