Hrvatski radio

Radio Split

Skup o Imotsko-bekijskom polju

29.01.2014.

10:50

Autor: Karlo Reitober

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Župan Zlatko Ževrnja otvorio je u srijedu u Imotskom seminar o održivoj upotrebi vodnih resursa Imotskog–bekijskog polja.

Tako će na seminaru koji traje dva dana biti održan i okrugli stol koji će se baviti važnim projektnim temama, od EU propisa vezanih za upravljanje vodnim resursima i zaštitu okoliša, do analize niza mogućnosti primjene na projektnom području i području cijele Republike Hrvatske.

Cjelokupan projekt provode Splitsko-dalmatinska županija i Općina Grude u okviru IPA programa za prekograničnu suradnju Hrvatska – Bosna i Hercegovina. Opći cilj EU projekta Održiva upotreba vodnih resursa Imotskog–bekijskog polja je osigurati i poticati prekograničnu suradnju u području planiranja održivog korištenja vodnih resursa. Specifični ciljevi odnose se na stvaranje temelja za budući integrirani pristup strukturnim ulaganjima u sustave navodnjavanja i odvodnje zajedničkih vodnih resursa, omogućavanje rasta poljoprivredne proizvodnje s naglaskom na učinke onečišćenja okoliša te povećanje svijesti lokalnog stanovništva o nužnosti smanjenja onečišćenja površinskih i podzemnih voda. Riječ je o projektu od iznimnog značaja za lokalnu zajednicu i razvoj lokalnog gospodarstva, a koji je u potpunosti u skladu sa strateškim odrednicama gospodarskog razvoja Splitsko-dalmatinske županije.

Izvještaj Ivana Perdijića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.