Hrvatski radio

Radio Zadar

Biosfera - turistička recepcija zaštićenih područja Sjeverne Dalmacije i južne Like

02.09.2022.

15:49

Autor: Dino Kajić/HRT Radio Zadar

Biosfera

Biosfera

Foto: Dino Kajić / HRT Radio Zadar

Završnom konferencijom i svečanim otvorenjem Centra za održivi aktivni turizam Biosfera Biograd završena je i provedba istoimenoga projekta kojeg je Javna ustanova "Park prirode Vransko jezero" ostvarila u partnerstvu s Gradom Biogradom , Clusterom - CEDRA i Hrvatskom gorskom službom spašavanja. 


Projektom usmjerenim razvoju održivog aktivnog turizma temeljenog na prirodnoj baštini, Biograd je dobio suvremeno opremljeni centar koji će služiti kao turistička recepcija zaštićenih područja Sjeverne Dalmacije i južne Like, ali i širega područja. 


- Biosfera je ukupnost biljnog i životinjskog svijeta, ali u našem slučaju to je centar u kojem nastojimo povezati zaštitu prirode i turizam, poručio je Danijel Katičin, ravnatelj JU Park prirode Vransko jezero. 

Galerija
Biosfera, Foto: Dino Kajić/HRT Radio Zadar
Biosfera, Foto: Dino Kajić/HRT Radio ZadarBiosfera, Foto: Dino Kajić/HRT Radio ZadarBiosfera, Foto: Dino Kajić /HRT Radio Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.