Hrvatski radio

Radio Zadar

Školski medni dan - slatko i zdravo!

07.12.2022.

12:28

Autor: Anita Perica

Ilustracija - Školski medni dan

Ilustracija - Školski medni dan

Foto: Ministarstvo poljoprivrede / /

Na dan zaštitnika pčela i pčelara Sv. Ambrozija, u osnovnim školama diljem Hrvatske, pa tako i u svih 9 osnovnih škola kojima je osnivač Grad Zadar, obilježava se Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka. Ovim programom želi se educirati učenike i njihove roditelje o važnosti meda kao sastavnog dijela prehrane, kao i pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost,

Prvašići su tako dobili prigodnu vrećicu u kojoj se nalaze med zapakiran u Nacionalnu staklenku za med i edukativna slikovnica. Ivan Hajdić, voditelj Odsjeka za školstvo, ističe kako je Grad Zadar uvijek otvoren za projekte poput ovog: 

                                          Mi smo uvijek otvoreni za sve projekte koji se tiču poljoprivrede, osvješćivanja važnosti zdrave prehrane kod djece… Pa evo, u ovih devet škola dodijeljene su staklenke za 811 učenika prvih razreda i to je red veličine 22 tisuće kuna za ovu akciju. Samo se odnosi na med što se tiče Grada Zadra, a Ministarstvo poljoprivrede je njima poslalo sve edukativne materijale i čak jedan kratki program od 15-ak minuta koji bi se mogao izvesti u sklopu ovog projekta danas po školama – kazao je, uz ostalo, Hajdić.  

Hajdić - tonski isječak

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.