Učenici i profesori Hotelijersko- turističke i ugostiteljske škole predstavili su izvornu slasticu - Molatsku tortu i koktel sv. Krševana.
22.11.2025.
09:32
Autor: Radio Zadar
Molatska torta
Foto: grad Zadar / -
Učenici i profesori Hotelijersko- turističke i ugostiteljske škole predstavili su izvornu slasticu - Molatsku tortu i koktel sv. Krševana.
Tortu koja je sačinjena od prhkog tijesta te punjena nadjevom čiji je glavni sastojak rogač, zajedno s učenicima predstavila je profesorica Kristina Lončar.
Stručni nastavnik ugostiteljstva Ivan Brdar kazao je kako je koktel Sv. Krševana Kreiran da bude sinergija tradicionalnog i modernog, s pjenicom koja simbolizira valove koji se odbijaju od morske orgulje. U koktelu je, kazao je Brdar, i neizostavni zalazak sunca u Zadru koji se u koktel pretočio u vidu dehidrirane naranče.
koktel sv. Krševan
Foto: grad Zadar / -
Predstavljanje je, u sklopu obilježavanja Dana grada, organizirao Upravni odjel za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora
HRVATSKI RADIO
MEĐUNARODNI KANAL
NACIONALNI PROGRAMI