Hrvatski radio

Treći program

Međunarodni dan frankofonije

19.03.2022.

19:35

Autor: HRA

Dani frankofonije

Dani frankofonije

Foto: ilustracija / -


 20. ožujka slavi se Međunarodni dan frankofonije


Koliko je frankofonija prisutna i utjecajna u našoj zemlji? Koliko  pridonosi zbližavanju ljudi i poticanju učenja jezika? Koji su joj ciljevi i postignuća? Koliko je jaka u diplomatskom pregovaranju i kulturnim politikama?


Gošće naše današnje emisije s kojima ćemo porazgovarati o ovim pitanjima su Seadeta Midžić i Lada Muraj


Seadeta Midžić je muzikologinja te bivša pomoćnica ministra kulture RH za međunarodnu suradnju (1994-2000), savjetnica za kulturu i znanost u Veleposlanstvima RH u Berlinu i Parizu (2001-2009) te selektorica festivala Hrvatske u Francuskoj „Croatie, la voici” 2012.

Lada Muraj je načelnica Sektora diplomatska akademija MVEP-a i politička koordinatorica za frankofoniju. Dugo je radila u Hrvatskom veleposlanstvu u Bruxellesu kao otpravnica poslova. Bavila se i poviješću kazališta, te predaje kolegije iz povijesti kazališta na Sveučilištu u Zagrebu i Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku.


O frankofoniji ćemo razgovarati u emisiji Okrugli stol koja je na rasporedu u ponedjeljak 21.3. u 15.15.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

5 dana

Europski mozaik

Wolfgang Sawallisch

Emisija

Ogledi i rasprave

Ogledi i rasprave emisija je koja donosi eseje iz raznorodnih područja od filozofije, znanosti, teorije i povijesti književnosti,do estetike i glazbe, rock i pop kulture te vizualnih umjetnosti. U emisiji sudjeluju mnogobrojni naši i strani teoretičari, znanstvenici i umjetnici.

Poslušajte u Slušaonici