Glazba i obratno

Glazba i obratno

Eksperimentalna glazba, elektronička scena, ars acustica .

Posljednje emisije

Petak, 17.11.2017 22:30

Petak, 17.11.2017 22:30

Glazba i obratno tijekom studenog nastavlja reprodukcijama sa zanimljivog umjetničkog festivala "vs. Interpretation" koji je krajem travnja ove godine održan u Pragu. Festival je to glazbene improvizacije koji istražuje i osvaja nove prostore i u vizualnim umjetnostima, umjetnosti pokreta, te novim kompozicijskim pristupima. U prostoru nacionalne galerije u Pragu nastupio je francuski udaraljkaš Le Quan Ninh, školovan kao akademski klasični glazbenik. Njegova diskografija broji četrdesetak CDova objavljenih za europske i američke nakladnike, a napisao je knjigu "Slobodno improviziranje" koja je prevedena i na engleski 2014. godine.

Petak, 10.11.2017 22:30

Petak, 10.11.2017 22:30

Glazba i obratno tijekom studenog nastavlja reprodukcijama sa zanimljivog umjetničkog festivala "vs. Interpretation" koji je krajem travnja ove godine održan u Pragu. Festival je to glazbene improvizacije koji istražuje i osvaja nove prostore i u vizualnim umjetnostima, umjetnosti pokreta, te novim kompozicijskim pristupima. Saksofonistica Christine Abdelnour sudjelovala je u nastupu libanonskog kvarteta Rouba3i, a u prostoru stare cisterne za pročišćavanje otpadnih voda održala je polusatnu solističku improvizaciju. Glazbenica je ostvarila već više od 10 nosača zvuka a surađuje s brojnim umjetnicima različitih područja vizualnih umjetnosti, plesa, kazališta, ali i književnosti i poezije koji su aktivni u glazbenim žanrovima noisea, elektronike, suvremenog rocka i free jazza.

Petak, 03.11.2017 22:30

Petak, 03.11.2017 22:30

Glazba i obratno tijekom studenog nastavlja reprodukcijama sa zanimljivog umjetničkog festivala "vs. Interpretation" koji je krajem travnja ove godine održan u Pragu. Festival je to glazbene improvizacije koji istražuje i osvaja nove prostore i u vizualnim umjetnostima, umjetnosti pokreta, te novim kompozicijskim pristupima. Libanonskog trubljača improvizatora, strip-crtača i slikara Mazena Kerbaja upoznali smo kao člana improvizatorskog kvarteta Rouba3i, a na festivalu se kratko predstavio solističkom improvizacijom u staroj cisterni za pročišćavanje otpadnih voda (gdje se inače ponekad održavaju eksperimentalni koncerti). U istome je prostoru na festivalu improvizatorskim nastupom predstavila svoj interaktivni elektronički svijet američka umjetnica Andrea Parkins.

Petak, 20.10.2017 22:30

Petak, 20.10.2017 22:30

Glazba i obratno donosi reprodukcije sa zanimljivog umjetničkog festivala "vs. Interpretation" koji je krajem travnja ove godine održan u Pragu. Festival je to glazbene improvizacije koji istražuje i osvaja nove prostore i u vizualnim umjetnostima, umjetnosti pokreta, te novim kompozicijskim pristupima. Arapski izraz za kvartet Rouba'i naziv je kvarteta improvizatora koji su osnovali 2002. godine troje beirutskih pionira tamošnje scene slobodne improvizacije: trubljač Mazen Kerbaj, gitarist Sharif Sehnaoui i saksofonistica Christine Abdelnour. Ovaj sastav djeluje kao stalni trio koji za pojedine projekte ugošćuje perkusioniste, pa je tako na festivalu u Pragu ove godine uz njih svirao udaraljkaš Tony Buck. Odabrala i pripremila urednica: Iva Lovrec Štefanović

Sljedeća emitiranja

Petak, 01.12.2017. 22:30 - 23:00