Hrvatski radio

Drugi program

Dora 2022: Eric Vidović - I Found You

16.02.2022.

23:19

Autor: HRT

Eric Vidović, Dora 2022

Eric Vidović, Dora 2022

Foto: - / HRT

Eric, svestrani 21-godišnjak iza sebe ima dugogodišnje glazbeno iskustvo. U osnovnoj je školi pobjeđivao na raznim državnim i inozemnim natjecanjima u klasičnoj gitari te je već kao srednjoškolac s iskusnim glazbenim producentima napisao svoje prve pjesme. Sudjelovanje u kreativnom procesu s drugim kantautorima motiviralo ga je da se u narednim godinama posveti učenju produkcije i nastavi sazrijevati kao glazbenik.

Rezultat predanog rada njegov je debitantski album "I Am Eric", objavljen 2021. godine koji je skoro u potpunosti napisao i producirao u svojoj sobi. Album "I Am Eric" objavljen je u izdanju diskografske kuće Universal Music Hrvatska, dok ga je u Sjedinjenim Američkim Državama distribuirala diskografska kuća Republic Records koja predstavlja neke od najvećih glazbenih zvijezda današnjice (The Weeknd, Ariana Grande, Taylor Swift, Lorde...). Mladi kantautor i u ovoj godini nastavlja sjajan niz uspjeha; u siječnju mu je tijekom gostovanja u emisiji Music pub Zlatka Turkalja dodijeljena nagrada Moj prvi Music pub, nakon čega su uslijedile i nominacije u dvije kategorije nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off. S pjesmom "Reci mi" nastupio je na prošlogodišnjoj Dori, a ove godine predstavit će autorsku pjesmu "I Found You".

I FOUND YOU - ERIC VIDOVIĆ

Autor glazbe: Eric Vidović, Filip Vidović, Gordan Dragić

Autor teksta: Eric Vidović

Autor obrade skladbe: Eric Vidović, Filip Vidović, Gordan Dragić


Za Erica i pjesmu "I Found You" možete glasati

- telefonskim pozivom na broj 065 22 44 09 

- SMS porukom sadržaja Dora09 na broj 60006


Cijena poziva iz fiksne mreže iznosi 1,50 kn (PDV je uključen u cijenu); cijena poziva iz mobilne mreže iznosi 2,40 kn (PDV je uključen u cijenu), dok je cijena SMS poruke 2,40 kn (PDV je uključen u cijenu).


Glasovanje započinje u trenutku kada to objave voditelji emisije i traje 10 minuta. Više informacija o glasovanju možete doznati ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.