Hrvatski radio

Drugi program

Dora 2022: Zdenka Kovačiček - Stay On The Bright Side

16.02.2022.

23:20

Autor: HRT

Zdenka Kovačiček, Dora 2022

Zdenka Kovačiček, Dora 2022

Foto: - / HRT

Nazivaju je najboljom jazz-rock vokalisticom, vrhunskom pjevačicom bluesa, kao i prvom damom jazza. Poznata je po specifičnom vokalu i stilskom afinitetu, izraženom smislu za interpretaciju, kao i majstorskim improvizacijama. Uz nezamjenjiv talent i strast za glazbom, Zdenka uvijek ima "ono nešto" što se rijetko nađe. Uvijek je vjerna sebi, istovremeno je glazbeno odvažna, stabilna i znatiželjna, i uzbudljiva.

Podjednako je svoje mjesto našla u Europi, Rusiji i Americi, kao i u različitim glazbenim žanrovima i umjetničkim formama. Karizmatična i bezvremenska, Zdenka Kovačiček u 60 godina karijere ispričala je mnoge glazbene priče, proputovala svijet pjevajući, istražila razne žanrove i izričaje te osvojila pozornice glazbenog teatra ne mareći pritom za trendove. Godine 2018. briljirala je ulozi Janis Joplin u predstavi "Priča o Janis" kazališta "Komedija". U svojoj bogatoj karijeri objavila je devet studijskih albuma i brojne kompilacije. Dobitnica je glazbene nagrade Porin za životno djelo koji joj je dodijeljen 2021. godine.

STAY ON THE BRIGHT SIDE - ZDENKA KOVAČIČEK

Autor glazbe: Adi Karas

Autor teksta: Adi Karas

Autor obrade skladbe: Elvis Sršen NoA, Zvonimir Bajević, Jurica Hotko


Za Zdenku Kovačiček i pjesmu "Stay On The Bright Side" možete glasati

- telefonskim pozivom na broj 065 22 44 05 

- SMS porukom sadržaja Dora05 na broj 60006


Cijena poziva iz fiksne mreže iznosi 1,50 kn (PDV je uključen u cijenu); cijena poziva iz mobilne mreže iznosi 2,40 kn (PDV je uključen u cijenu), dok je cijena SMS poruke 2,40 kn (PDV je uključen u cijenu).


Glasovanje započinje u trenutku kada to objave voditelji emisije i traje 10 minuta. Više informacija o glasovanju možete doznati ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.