Hrvatski radio

Drugi program

23:20 / 16.02.2022.

Autor: Jasmina Mednolučanin

Životne priče iz Konvoja: Hrvoje Čosić - ostvarenje kanadskog sna

Hrvoje Čosić

Hrvoje Čosić

Foto: privatni album / -

Iz utorka u utorak u eteru Drugog programa Hrvatskoga radija zahvaljujući javljanjima naših vjernih slušatelja, dragim vozačima, putujemo svijetom, slušamo različite životne priče i razmijenjujemo informacije i iskustva.

Ovoga utorka Konvoj je bio u Manitobi u Kanadi, odakle je svoju životnu priču s nama podijelio Hrvoje Čosić, porijeklom iz Zagreba koji već devetu godinu živi i radi na hladnoj kanadskoj adresi.


- Ja mislim da je ovo najhladniji dio Kanade, izjavljuje Hrvoje koji je našoj Dubravki Družinec Ricijaš, urednici i voditeljici Konvoja otkrio kako je -50 stupnjeva Celzijevih, bila najniža temperatura koju je doživio.


Hrvoje je rođen u Zagrebu i ističe kako je vozač cijeli svoj život. U Kanadu je došao 2013. godine, a vozio je male automobile, kombi vozila kao i kamione svih veličina, uključujući i LCV, zahvaljujući čemu je stekao i iskustvo vožnje kamiona s dvije prikolice. Nakon dolaska u Kanadu, Hrvoje je svoju edukaciju za vozača morao početi ispočetka pa je prvo položio vozački ispit za automobile, zatim za Class 1, a potom i one ispite koji su mu omogućili i prijevoz opasnog tereta. U Kanadi mu se ubrzo pridružila i obitelj.

Prije šest mjeseci "slučajno" je dobio nevjerovatnu poslovnu priliku te je zahvaljujući jednom "nesporazumu" postao "instruktor – profesor" na jednom kanadskom koledžu.

Fakultet

Fakultet

Foto: privatni album Hrvoja Čosića / -

Poslušajte njegovu priču:

Hrvoje Čosić za Konvoj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

6 dana

Damir Zurub

Damir Zurub i Kathy Mih, Mexico 2020.

Emisija

Konvoj

U prometu i prometnim temama za svakog od nas ima mjesta. Dobro došli! Utorkom od 10:00 do 13:30 sati. Uz Dubravku Družinec-Ricijaš. .

Poslušajte u Slušaonici