Hrvatski radio

Prvi program

Dobra energija

26.05.2022.

16:38

Autor: Hrvatski radio

Žito grupa i E.ON ugovorili izgradnju solarne elektrane

Žito grupa i E.ON ugovorili izgradnju solarne elektrane

Foto: Shutterstock / arhiva

Dobra energija je ona čista i obnovljiva, dobra i za ljude i za prirodu. Ona koju mogu proizvoditi i sami građani, njihove lokalne zajednice, pa se još naziva i građanska energija. 

U posljednje vrijeme sve više građana i zajednica u Hrvatskoj vidi priliku u obnovljivim izvorima. Prednosti je puno......Koristeći takvu energiju smanjit ćemo onečišćenje, imat ćemo i čišći zrak, osigurati nova zelena radna mjesta, a uz to ćemo uštedjeti. I još važnije ostvarit ćemo vlastitu energetsku neovisnost.

No, koliko je uistinu dobre građanske energije danas Hrvatskoj i kako u budućnosti doći do još više takve energije poslušajte u emisiji Slušaj kako zemlja diše. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Slušaj kako zemlja diše

Ekološko edukativna emisija, govori o očuvanju i zaštiti okoliša planeta Zemlje, njezinoj bogatoj biološkoj raznolikosti koju treba sačuvati od svih gospodarskih zahvata u okoliš, posebno kod investicija upitnog okolišnog aspekta.

Poslušajte u Slušaonici