Hrvatski radio

Prvi program

Jadranka Kosor u emisiji U trendingu: "Važno je biti uporan i istinski voljeti to što radiš"

07.03.2023.

16:27

Autor: Hrvatski radio

Jan i Leda u studiju s Jadrankom Kosor i Anom Zbiljski

Jan i Leda u studiju s Jadrankom Kosor i Anom Zbiljski

Foto: Ivana Sučić / HRT

Nedavno obilježavanje 150 godina od rođenja Marije Jurić Zagorke, ali i Međunarodni dan žena koji se obilježava 8. ožujka svake godine motivirali su Jana i Ledu, učenike osnovne škole Marije Jurić Zagorke, da emisiju U trendingu ovog utorka posvete ženama. 

Jan i Leda s Jadrankom Kosor

Jan i Leda s Jadrankom Kosor

Foto: Ivana Sučić / HRT

Kako bi doznali više o životu i borbi Marije Jurić Zagorke, prve hrvatske novinarke i borkinje za ženska prava voditelji emisije U trendingu ugostili su Anu Zbiljski, voditeljicu Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke, ali i Jadranku Kosor, bivšu novinarku i prvu ženu na premijerskoj poziciji u Hrvatskoj. "Cijelo djetinjstvo i obrazovanje Marije Jurić Zagorke bilo je usmjereno na to da jednog dana postane žena i majka međutim ona je od svog života htjela više, htjela je raditi, što je bilo nezamislivo za ženu iz viših društvenih slojeva. Kad je Zagorka ušla u novinarstvo to je bio veliki šok za sve, njene kolege i urednike" - istaknula je Ana Zbiljski u emisiji i dodala kako je poruka Marije Jurić Zagorke bila da je u redu boriti se za sebe. Jadranka Kosor je otkrila kako se novinarstvom počela baviti već u osnovnoj školi, a period u kojem je bila novinarka Hrvatskog radija smatra jednim od najljepših perioda u životu. Naglasila je, također, kako politika može biti divan posao jer se kroz rad u politici može pomoći da stvari mijenjaju u pozitivnom smjeru. Kao ženi joj se često u životu dogodila situacija u kojoj bi se jedna vrata zatvorila, a druga otvorila pa je mladima poručila kako je u životu važno biti uporan, istinski voljeti to što radiš, raditi puno i raditi sa strašću.


Što je još Jadranka Kosor otkrila učenicima o svom životu novinarke i političarke te koje su zanimljivosti o Mariji Jurić Zagorki učenici doznali u razgovoru s Anom Zbiljski - poslušajte u emisiji U trendingu koja je emitirana 7. ožujka na Prvom programu Hrvatskog radija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Sigurni na suncu

gošća akademkinja  Mirna Šitum

Emisija

U trendingu

Emisija U trendingu u fokus stavlja interese i potrebe digitalne generacije. Odrastanje i obrazovanje uz nove medije, prilike i izazovi s kojima se susreću, tko su im uzori, o čemu kritički promišljaju i žele li aktivno sudjelovati u kreiranju svoje budućnosti – teme su o kojima će zajedno sa svojim vršnjacima i drugim zanimljivim gostima progovarati generacija koja stvara nove odnose, vrijednosti i trendove.

Poslušajte u Slušaonici