Hrvatski radio

Prvi program

Morana Mužinić

19.05.2022.

10:53

Autor: Hrvatski radio

Morana Mužinić

Morana Mužinić

Foto: Morana Mužinić / Privatni album

Morana Mužinić od malih je nogu u sportu i danas ne može zamisliti dan bez kretanja. Kako iznad površine mora, tako i ispod.

Morana Mužinić odbojkom se bavila u srednjoj školi, a kako je velika ljubiteljica i zaštitnica životinja 2004. godine uključila se u rad Udruge za obuku potražnih pasa te s njima intenzivno trenirala. Tu je naravno bio i njezin potražni pas u treningu Benny, a kako je cijela priča s obukom uključivala i alpinističke tehnike, tako se Morana u slobodno vrijeme počela baviti slobodnim penjanjem.  Nažalost, nakon nekoliko godina Benny se teško razbolio te je njihov put ovdje završio.


A onda Morana seli u podmorje. 2015. godine počela se baviti ronjenjem s bocama. Najprije krenula i sama na tečajeve, educirala se, trenirala te je danas profesionalna instruktorica ronjenja. Sada roni tijekom cijele godine, educira druge i ono najvažnije, dio je jednog potpuno drugog svijeta koji ne poznaje žurbu i stres. 


Morana Mužinić  i njezin Scubagene nisu tu samo da bi učili polaznike osnovama ronjenja, već je u cijeloj priči i jedan plemeniti cilj. Čuvati podmorje čistim od smeća i otpada koje odlažu neodgovorni pojedinci. Stoga je Morana sa svojim prijateljima i kolegama roniocima osnovala Društvo za podvodna istraživanja i ekologiju Aquanaut te nam otkrila koliko je smeća u našem moru.


Cijelu emisiju poslušajte u nastavku.Žene u sportu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

23 h

Struji struja

obnovljivi izvori energije

Vezani sadržaj

Emisija

Žene u sportu

Emisija Žene u sportu predstavlja sportašice, trenerice, liječnice, nutricionistice, žene na rukovodećim položajima sportskih klubova ili saveza koje će govoriti o svom radu, uspjesima i izazovima s kojima se susreću u svojoj karijeri.

Poslušajte u Slušaonici