Hrvatski radio

Radio Osijek

Tri atletske medalje u Osijeku

16.07.2014.

13:24

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Protekloga vikenda na Otvorenom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u atletici Osječani su osvojili 3 medalje: Horvat zlato, Aščić srebro i Čokić broncu.

Protekloga vikenda u Varaždinu je održano Otvoreno pojedinačno prvenstvo Hrvatske u seniorskoj konkurenciji koje je okupilo je atletičarke i atletičare iz BiH, Brazila, Crne Gore, Slovenije, Velike Britanije te iz 27 hrvatskih klubova. Od ukupno 257 natjecatelja najviše je uspjeha imao klub Dinamo Zrinjevac iz Zagreba, čiji su predstavnici osvojili 29 medalja.

Tri su medalje u grad na Dravi donijeli i članovi osječke Slavonije Žito: po jednu zlatnu, srebrnu i brončanu. Prvak Hrvatske postao je najbolji osječki atletičar - Ivan Horvat u skoku s motkom, no bez obzira na taj uspjeh nije uspio preskočiti normu za nastup na Europskom prvenstvu u Zuerichu. Visina koja mu je potrebna za to natjecanje je 552 cm, a kako smo doznali u razgovoru s njegovim trenerom Hrvojem Livančićem, priliku za popravak imat će u još dva navrata. Inače, Horvat je u Varaždinu imao šest uspješnih skokova, uključujući i pobjednički na 530, a potom je triput rušio letvicu na 552.

Srebro je u Varaždinu u skoku u vis osvojila mlađa juniorka Sara Aščić za što je morala preskočiti 175 cm. To je ujedno njezin osobni rekord, a bolja je bila samo Lucija Zubčić iz Zagreba sa 178 cm. Treću medalju u Osijek je donio Alen Čokić istrčavši 3.000 metara sa zaprekama za 10 minuta 22 sekunde i 91 stotinku. Od ostalih članova AK Slavonija Žito peto mjesto na 5.000 metara osvojio je Vedran Kovačić, a mlađi junior Dario Prekl bio je sedmi u skoku s motkom preskočivši točno četiri metra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.