Hrvatski radio

Radio Osijek

11. Ljetna škola mladih Crvenog križa

08.08.2014.

10:56

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije održat će se ovoga kolovoza po 11. put!

Od 19. do 29. kolovoza 2014. godine u Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici će u radu ljetne škole sudjeluje preko 200 članova mladih Hrvatskog Crvenog križa s područja Osječko-baranjske županije, ali i drugih gradova s područja Hrvatske poput Splita, Dubrovnika, Ludbrega, Ploča... Osim mladih iz Hrvatske u Ljetnu školu doći će i gosti iz 6 gradova iz Mađarske, Srbije te iz Bosne i Hercegovine, doznali smo od ravnatelja Gradskog društva crvenog križa Osijek Marka Đukića.

Zajednička fotografija sudionika prošlogodišnje Škole

Program obuhvaća 7 područja djelovanja:
1. Osposobljavanje volontera za voditelje programa prve pomoći;
2. Osposobljavanje volontera za voditelje programa prevencije ovisnosti i programa odgovornog spolnog ponašanja;
3. Osposobljavanje volontera za voditelje programa prevencije trgovanja ljudima i programa sigurnog ponašanja na internetu;
4. Osposobljavanje volontera za djelovanje u katastrofama;
5. Osposobljavanje volontera za voditelje programa diseminacije znanja o Crvenom križu i programa Međunarodnog humanitarnog prava;
6. Osposobljavanje volontera za voditelje programa komunikacijskih i organizacijskih vještina;
7. Osposobljavanje volontera za voditelje programa realističkog prikaza ozljeda.

U slobodno vrijeme: predviđena je šetnja orahovačkim krajolikom, kupanje na bazenu, sportski susreti, a u večernjim satima zabavni program u Centru te cjelodnevni izlet na orahovačko jezero. U cilju što bolje razmjene iskustava među mladima društava Crvenog križa tijekom Ljetne škole Mladih organizirat će se brojne aktivnosti kao što su „Sajam Crvenokrižaških središta", debate, tematske večeri i slično. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.