Hrvatski radio

Radio Osijek

Američki investitor odustao od bioelektrane u Vukovaru?!

28.08.2014.

21:16

Autor: Radio Osijek/HINA/M.Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Američki investitor odustao je od 200 milijuna eura vrijedne investicije u bioelektranu u Vukovaru zbog sporosti državne administracije te manjim dijelom zbog lokalnih problema, izjavio je danas vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

„Svima su puna usta Vukovara, no kada gradu treba dati vjetar u leđa tada potpora izostaje“, rekao je Penava novinarima, u pauzi sjednice vukovarskoga Gradskoga vijeća. Naglasio je da je u ovom slučaju zakazao Državni ured za upravljanje državnom imovinom te nekoliko  ministarstava. Penava je rekao kako su "Vukovarci još 2012. imali uvjeravanja da američko ulaganje ide" te da je cijeli posao trebao biti završen do kraja 2014. godine. „Prije mjesec dana, ali i jučer predstavnik američkog investitora potvrdio mi je da se od posla odustaje te da će se ulaganje izvršiti u proširenje postojećih pogona u Mađarskoj“, kazao je Penava.Ističe da bi trebalo utvrditi tko je odgovoran jer je šteta nanesena i Vukovaru i hrvatskoj državi.


Gradonačelnik Penava također je izvijestio kako je Građevinski fakultet u Osijeku utvrdio da je narušena statika središnjega pješačkog mosta u Vukovaru te da će zatražiti dodatne analize.„U međuvremenu mogu reći da Kolona sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenoga neće ići preko toga mosta jer ne mogu preuzeti odgovornost kada se na mostu odjednom nađe nekoliko stotina ljudi“, rekao je Penava. Zaključio je da je nedavna investicija u uljepšavanje mosta promašena kada most ima narušena statička svojstva

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.