Hrvatski radio

Radio Osijek

Cijepljenje boosterom

04.01.2022.

13:58

Autor: Radio Osijek

cijepljenje

cijepljenje

Foto: M.Milas / Radio Osijek

Iako su sporadično cijepljenja dodatnom 3. dozom u Osijeku počela još tijekom prosinca, službeno je cijepljenje boosterom bez najave počelo jučer. Cjepiva će biti dovoljno za sve bilo da je riječ o prvoj, drugoj ili trećoj dozi.

Čini se da su mnogi danas požurili po svoju dozu cjepiva, a najčešće su građani primali 3. dodatnu dozu cjepiva. Prijepodnevna je gužva pred Nastavnim zavodom za javno zdravstvo u Drinskoj ulici govorila u prilog tome. Osječani navode kako se cijepe zbog svoje, ali i zaštite i sigurnosti drugih ljudi. Drže se preporuka liječnika i ne žele riskirati. Također jedan od razloga su i česta putovanja na kojima se traži covid potvrda. Svi će dobiti svoju dozu, nema straha za manjkom cjepiva, rekao je doktor Nikola Kraljik. " Dinamika cijepljenja je svaki dan, izuzev blagdana  Sveta tri kralja i to ujutro od 8,00 do 13,00 sati u prostorijama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u Drinskoj ulici te poslijepodne od 14,00 do 19,00 sati u osječkom centralnom Domu zdravlja. Doktor Kraljik apelira na građane da pripreme svoju medicinsku dokumentaciju. "Riječ je o cijepnim kartonima, zdravstvenim i osobnim iskaznicama. Također treba se raskomotiti te pripremiti za cijepljenje, kako bi sve teklo bez zastoja, što također utječe na skraćenje vremena čekanja. "Iako su prve preporuke za cijepljenje boosterom bile šest mjeseci nakon 2. doze, sada su one nešto izmijenjene te se dodatnom dozom možete cijepiti već nakon tri mjeseca. Dr. Kraljik ističe kako se ovaj model primjenjuje od početka godine. "Omikron nam je na vratima. Pokušat ćemo u idućih mjesec dana što je moguće više građana cijepiti 3. dozom." Valja podsjetiti kako se građani koji to žele mogu svakodnevno bez najave cijepiti i prvom odnosno drugom dozom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.