Hrvatski radio

Radio Osijek

HDSSB o demokraciji na Vrkićev način

09.01.2014.

12:26

Autor: Iva Fijala

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na konferenciji za novinare gradski HDSSB upozorio je na nekoliko propusta gradonačelnika Ivana Vrkića, od nedosljednosti u odnosu prema medijima, do loše gospodarske situacije u gradu, pa i prljavih ulica.

"Demokracija na Vrkićev način" bio je naziv konferencije za novinare HDSSB-a na kojoj su željeli ukazati na nekoliko propusta gradske vlasti kao što su održavanje sjednica bez medija, onemogućavanja oporbi da postavlja pitanja na sjednicama Gradskog vijeća, ali i gradonačelnikova nedosljednost u odnosu prema medijima.

Predsjednik osječkog HDSSB-a Krešimir Bubalo pojasnio je da su napokon dobili pismene "poluodgovore" na pitanja postavljena na 5. sjednici Gradskog vijeća 22. studenog koji su samo forma bez sadržaja i pravih odgovora. Glasnogovornik HDSSB-a Karlo Šatvar ustvrdio je da gradonačelnik Vrkić i nije pisao te odgovore jer se u odnosu prema medijima pokazao nedosljedan kada se ogradio od uređivačke politike Osječke televizije, a potom reagirao na emisiju HRT-a.

HDSSB je zamjerio gradskoj vlasti i destrukciju osječkog HNK, nepokretanje gospodarstva, ali i prljavištinu na gradskim ulicama.

Više o svemu poslušajte u prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.