Hrvatski radio

Radio Osijek

Hrvatski suverenisti - Na istoku Hrvatske 80 tisuća ljudi manje

15.01.2022.

14:00

Autor: HRT

Marijan Pavliček, Vesna Vučemilović

Marijan Pavliček, Vesna Vučemilović

Foto: Željko Kovačević / HRT

Hrvatski suverenisti su iz Vukovara danas poručili kako je posljednji popis stanovništva pokazatelj lošeg vođenja države kako HDZ-a tako i SDP-a te da se ozbiljnim demografskim mjerama i osnivanjem ministarstva koje bi se bavilo demografijom trebaju što prije iznaći rješenja za narod koji izumire.

 Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatskih suverenista je rekao kako je s više amandmana, koji nisu prihvaćeni, poput dječjeg doplatka za svu djecu i razrađenijeg modela majke odgojiteljice, pokušalo utjecati na vladajuće da pomognu demografskom oporavku Hrvatske. Pozvao je i na hitno osnivanje ministarstva koje bi se bavilo demografijom.

„Imamo 200 tisuća stanovnika više no što imamo birača što samo pokazuje koliko nam je aljkava administracija i koliko joj je u digitalno doba kada je sve dostupno stalo do pravih poteza”, poručio je Pavliček.

Vesna Vučemilović saborska zastupnica i predsjednica Glavnog odbora Hrvatskih suverenista pozvala je da se obustavi projekt Slavonija, Baranja i Srijem jer, kako je rekla, da je 18 milijardi kuna uloženo u prave projekte ne bi se stanovništvo iseljavalo.

„Mi smo danas u Vukovaru, u Vukovarsko – srijemskoj županiji koja bilježi pad stanovništva od 19% , a susjedna Osječko – baranjska županija bilježi nominalno najveći pad od 45 tisuća stanovnika. Samo u ove dvije županije 80 je tisuća stanovnika manje. I ne treba raditi neke prevelike analize kako bi se došlo do zaključka što je uzrok ovim poraznim demografskim podacima.”, zaključila je Vučemilović  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.