Hrvatski radio

Radio Osijek

Josipović: "Ona ne može, ne zna i neće"

11.11.2014.

18:17

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rekao je Ivo Josipović u Belome Manastiru (gdje je nazočio Svečanoj sjednici u povodu Dana grada) o Kolindi Grabar-Kitarović, a Milijanu Brkiću poručio kako vidi bijele miševe.

Svečanoj sjednici u povodu obilježavanja Dana grada Belog Manastira gostovao je i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović gdje je, na izjavu gradonačelnika Beloga Manstira Ivana Doboša kako je gradska blagajna na žalost prazna, istaknuo kako je zagovornik regionalizacije Hrvatske: "Hrvatska je danas, kada pogledamo kartu, vrlo decentralizirana zemlja, no ja ju vidim kao visoko centraliziranu zemlju sa 5 do 8 regija, koje bi novom podjelom, dobile puno više posla i ovlasti, ali i puno više novaca."

Nakon Sjednice obišao je Gradsku knjižnicu, te centar Beloga Manastira gdje su postavljeni brojni štandovi i organiziran program u povodu Dana grada. To je bila i prigoda da komentira neke stvari koje nisu bile vezane uz Beli Manastir. Novinare je ponajprije zanimao komentar na novopredstavljeni izborni program HDZ-ove kandidatkinje za predsjednicu države Kolinde Grabar-Kitarović. Ona je danas predstavljajući svoj program istaknula kako želi biti predsjednica koja će vratiti dostojanstvo svim građanima, za razliku od predsjednika Ive Josipovića koji nije učinio ništa kako bi život u Hrvatskoj bio bolji. Predsjednik Ivo Josipović odgovorio je u stilu njezina slogana "Hoću, znam i mogu" te istaknuo kako Kolinda Grabar-Kitarović: "NE MOŽE, NE ZNA i NEĆE! Ne može jer ono što je danas ispričala podrazumijeva ukidanje Vlade, Sabora i lokalne samouprave. Ona misli da bi sve to regulirala. I to kako? Udaranjem šake o stol. Dakle, sasvim sigurno neće napraviti ništa od toga." - rekao je Josipović i nastavio: "Ne zna jer oni koji znaju su otišli iz HDZ-a. Način na koji je ona došla do programa: Taj program pisali neki stručnajci iz Mostara, a usvojila ga je stranka. Kakav je to neovisni predsjednik ili predsjednica, kojem jedna stranka daje program?" - upitao se Josipović i završio: "Konačno, ona takav program nije ni sposobna ostvariti jer je riječ o potpuno nerealnim ambicijama. To zapravo i nije program, već određena fantazija, a glavna crta mu je "udri po predsjedniku". To što je ona protiv mene je normalno, jer da misli da sam ja najbolji na svijetu, ne bi se ni kandidirala." - rekao je Josipović.

Nakon što je jučer predsjednik Josipović izjavio da su moguće i tužbe, ako ga iz HDZ-a nastave napadati i optuživati da je spretno izvukao novac iz Komercijalne banke, glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić odgovorio je kako se ne boji tužbe. Predsjednik Ivo Josipović nije ostao dužan pa je iz Belog Manstira odgovorio i Brkiću: "Vasino jato je vrlo aktivno. Vidjeli ste i po portalima i sam gospodin Brkić. Drago mi je da sam ga razveselio. Toliko sam ga razveselio da vidi i nekakve miševe. Vjerovatno su bijeli!" - poručio je Milijanu Brkiću predsjednik Josipović.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.