Hrvatski radio

Radio Osijek

Kinezi zainteresirani za gradnju TE u Osijeku

23.01.2014.

16:20

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izgradnja termoelektrane na području grada Osijeka, investicija vrijedna 500 milijuna EUR, bila je povod današnjem radnom posjetu poslovne delegacije iz Kine, predvođene dr, Chengom Zhilunom, razvojnim menadžerom tvrtke China Machinery Engineering Corporation (CMEC).

CMEC je tvrtka utemeljena 1978., a danas je među prvih deset kompanija u Kini i ima snažnu podršku njihove nacionalne banke. Prve razgovore obavili su i na državnoj razini u Ministarstvu gospodarstva i Ministarstvu financija te iskazali interes za ulaganja u infrastrukturalne projekte, a u konkretnom slučaju u projekt termoelektrane KKE Osijek 500. Nakon razgovora u Gradskoj upravi razgledali su i postojeće postrojenje TO Osijek.
Prvi pregovori bili su vrlo uspješni te su uspostavljeni stabilni temelji za nastavak suradnje na obostrano zadovoljstvo – zaključak je obiju strana ovog razgovora.

Osječki je gradonačelnik Ivan Vrkić iskoristio prigodu i zahvalio je bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću koji je omogućio ovaj poslovni susret te Feliksu Unkoviću predsjedniku Instituta za obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost, na posredovanju u realizaciji susreta s potencijalnim ulagačima u osječku termoelektranu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.