Hrvatski radio

Radio Osijek

Koncert kao podsjetnik na velikog papu Ivana Pavla II.

07.06.2023.

21:41

Autor: HRT/Radio Osijek

„Dođite živomu vrelu” koncert je Vokalnog ansambla Brevis i zborova Instituta za zborsku glazbu Polifonija što je u povodu 20. godišnjice posjeta pape Ivana Pavla II. Osječko-baranjskoj županiji održan večeras u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla.


.

.

Foto: . / .

Koncertu je prethodila večernja misa, a u konkatedrali je postavljena i izložba fotografija Marina Topića koja podsjeća na dan kada je papa Ivan Pavao II. posjetio Đakovo i Osijek. Zajednički su ga organizirali Osijek i Osječko-baranjska županija te su mu nazočili zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković i župan Ivan Anušić, a konkatedrala je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Crnković i Anušić su istaknuli kako papa Ivan Pavao II. zaslužuje posebno mjesto u sjećanju hrvatskog naroda jer je bio jedan od rijetkih prijatelja naše zemlje kada se trebalo boriti za međunarodno priznanje, samostalnost i suverenost.Poslušajte izjave uoči koncerta - Jasenka Crnković, zamjenica gradonačelnika Osijeka, Antoaneta Radočaj Jerković, voditeljica Vokalnog ansambla Brevis i zborova Instituta za zborsku glazbu Polifonija te osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

izjave uoči koncerta

Galerija
., Foto: ./.
., Foto: ./.., Foto: ./.., Foto: ./.VA Brevis, Foto: DL/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.