Hrvatski radio

Radio Osijek

"Kultura spaja ljude i narode"

06.02.2014.

07:51

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Potpredsjednik Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine, Slaviša Grujić, danas u Osijeku, a glavna tema današnjeg radnog susreta s gradonačelikom Osijeka Ivanom Vrkićem bila je uspostava kulturne suradnje.

Utvrdili smo da postoje razlozi za međusobnu razmjenu i kulturnu suradnju, rekao je gradonačelnik Vrkić te je dodao kako su razgovarali i na koji način Hrvatska iskustva na putu prema Europskoj uniji, sve prepreke i uspješna rješenja mogu poslužiti susjedima na putu ulaska u EU.

Kultura je ta koja spaja ljude i narode - složili su se sugovornici današnjeg radnog susreta. Stoga će se u sljedećem razdoblju oblikovati konkretni koraci i projekti kako bi se uspostavila kulturna suradnja.
Zajednice nacionalnih manjina na oba područja – srpska u Osijeku i hrvatska u Vojvodini, ali i druge poput slovačke ili romske, također su dodirne točke koje otvaraju mogućnost usporedbe i usuglašavanja kako bi se svi zajedno osjećali ugodno na područjima na kojima žive, rečeno je na sastanku.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.