Hrvatski radio

Radio Osijek

"Nova" Usorska ulica u Brijestu

09.07.2014.

11:41

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rekonstrukcija Usorske ulice na izlazu prema Vinkovačkoj koštala je 450.000 kuna, a završetak radova obišli su danas predstavnici Grada Osijeka.

Završetak radova na rekonstrukciji ceste, nogostupa i javne rasvjete Usorske ulice u Brijestu obišli su danas: gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, pročelnik gradskog Odjela za komunalije i graditeljstvo Alen Prnjat i gradski vijećnik Damir Kramarić. Kako je istaknuo Alen Prnjat, uređenje Usorske ulice u Brijestu samo je nastavak brojnih radova i uređenja ulica na području Osijeka. "Vrijednost radova na izgradnji kolnika je 450.000 kuna, no ukupnoj investiciji treba dodati i izgradnju zatvorenog sustava oborinske odvodnje jer prije toga u ovoj ulici su bili otvoreni oborinski kanali. Zadovoljstvo nam je što izgradnjom ove ulice pratimo ravnomjeran razvoj grada i mogu najaviti da ćemo se sljedećega tjedna vidjeti i u Rokovoj ulici." - rekao je Alen Prnjat, a gradonačelnik Ivan Vrkić dodao kako pogledavši ove radove ima dojam da se nalazi u samom centru Osijeka. "Činjenica je da u svakom dijelu našega grada podižemo urbanost kako bi podizali kvalitetu i uvjete života, a to činimo zato što međusobno komuniciramo sa Mjesnim odborima i Gradskim četvrtima. Na taj način ovu skromnu količinu novca koju imamo pravilno raspoređujemo kako bi svi od toga imali koristi i svi podjednako uživali u našem lijepom Osijeku." - dodao je Vrkić.

Gradski vijećnik Damir Kramarić, koji s pozornošću prati razvoj Brijesta, također je zadovoljan učinjenim jer: "Ovo nije samo komunalni, prometni i investicijski bum u Mjesnom odboru Brijest već i sigurnosni jer napokon se ovdje stanovnici, pješaci i vozači mogu osjećati sigurno. Osim što je proširen kolnik, ovdje je napravljen i novi nogostup, posijana je trava, a na jesen stiže i novo drveće. Očekujem od gospodina Vrbana iz odjela za urbanizam jedan operativniji i ozbiljniji zahvat kada je u pitanju biciklistička staza koja povezuje Antunovac i Industrijsku četvrt, te kada je u pitanju Društveni dom za koji je u proračunu osigurano 400.000 kuna od kojih se planira postaviti stolarija i urediti fasada. Do kraja godine očekujem dovršetak rasvjete u Vinkovačkoj ulici. Radovi na izgradnji kružnog toka kreću 1. kolovoza, a od 1. rujna Brijest će biti kvalitetnije pokriven internetskim vezama."

Stanovnici Brijesta također su zadovoljni, a jedan je bio iznimno raspoložen: "Super smo zadovoljni. Ja sam ovdje 35 godina i ovo ovdje je bila strava. Tu je voda ležala i u ulicu se nije moglo ući, a bilo je toliko usko da se dva automobila nisu mogla mimoići. Ovo sada je super i tako nečega ni u centru Osijeka nema. Otkako smo postali zaseban Mjesni odbor imamo svoja sredstva i super smo zadovoljni, rasvjetu smo dobili….. Još samo da nam Dom naprave i da se mladi imaju gdje sastajati sve bi bilo super."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.