Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek: "Društveni putokaz" u Centru za socijalnu skrb

15.05.2019.

12:30

Autor: Marija Petrinović

foto: HRT/mp

foto: HRT/mp

Foto: - / -

Međunarodni je dan obitelji: proglasili su ga Ujedinjeni narodi prije 30 godina, kako bi se istaknula važnost obitelji kao temeljne sastavnice društva. Osječki Centar za socijalnu skrb - podružnica Obiteljski centar predstavio je novi projekt.

"Društveni putokaz" je 2 milijuna i sedamsto tisuća kuna vrijedan projekt uređenja infrastrukture zgrade u Jegerovoj ulici, koji financira Europski fond za regionalni razvoj.

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić istaknuo je kako će se povećati uključenost korisnika Centra u svakodnevne aktivnosti, društvene i radne procese.

"Velika je to pomoć Gradu i Županiji - mi smo nadogradnja socijalnih programa i usluga na terenu, a imamo izvrsnu suradnju kroz svakodnevnu komunikaciju jer su i korisnici zajednički" - pojasnio je Kristić.

A socijalna radnica Helena Kristek, predstojnica podružnice Obiteljski centar, predstavljajući projekt, navela je kako će se paralelno baviti roditeljima i djecom. "Riječ je o radu s grupama korisnika: primjerice-posvojitelji i posvojeni, žrtve i počinitelji obiteljskoga nasilja", rekla je, među ostalim, Helena Kristek.

Najprije počinje uređenje zgrade, koja bi - najavila je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Osijek Ivka Kaurinović - uz renoviranje vlažnog podruma do početka nove sezone trebala dobiti novo grijanje.

Projekt bi, kako je rekla, trebao biti dovršen iduće godine.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.