Hrvatski radio

Radio Osijek

Pedijatriji KBC-a Osijek donacija „Snagom srca EFOS-a”

07.12.2022.

13:24

Autor: Željko Kovačević

Prof.dr.sc. Boris Crnković, prof.dr.sc. Domagoj Drenjančević

Prof.dr.sc. Boris Crnković, prof.dr.sc. Domagoj Drenjančević

Foto: Željko Kovačević / HRT

Odjel pedijatrije osječkog KBC-a danas je primio donaciju osječkog Ekonomskog fakulteta koji je humanitarnom akcijom „Snagom srca EFOS-a” sakupio više od 150 tisuća kuna čime su kupljena dva EKG uređaja i jedan monitor vitalnih funkcija. 

Donaciju je predao dekan osječkog Ekonomskog fakulteta profesor prof.dr.sc. Boris Crnković, a u ina osječkog KBC-a donaciju je primio pomoćnik ravnatelja prof.dr.sc.Domagoj Drenjančević.

Profesor Crnković je istaknuo kako su u akciji sudjelovali studenti, profesori i gospodarstvenici i da se akcijom sakupilo više od planiranih sredstava.

„Hvala svima. Akcija je više nego uspjela pa smo u izravnom kontaktu s KBC-om i Odjelom pedijatrije nabavili ono što im neophodno treba. Raduje nas da možemo pomoći”, rekao je prof.dr.sc Crnković

„Uređaju su više nego dobrodošli, na karaju krajeve svi smo mi korisnici usluga ove bolnice, a i sami znate da odjelima KBC gravitira, slobodno mogu reći cijela Slavonija i Baranja pa i šire. Hvala na donaciji”, rekao je prof.dr.sc. Drenjančević

Kada je riječ o EKC-ima koji su stigli na osječku pedijatriju valja istaknuti da su to pokretni uređaji koji će olakšati rad pedijatrima i poboljšati uslugu poglavito najmanjim pacijentima.      

EKG

EKG

Foto: Željko Kovačević / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.