Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljen projekt "Okusi Slavonije"

29.08.2022.

14:48

Autor: HRT

Projet "Okusi Slavonije"

Projet "Okusi Slavonije"

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Projekt "Okusi Slavonije" predstavljen je na konferenciji za novinstvo u prostorima Zračne luke Osijek. Riječ je slavonskom obroku koji se poslužuje na letovima u zrakoplovima Croatia Airlinesa radi promocije Osječko-baranjske županije kao turističke destinacije.


"Okusi Slavonije" zajednički je projekt Hrvatske turističke zajednice, Croatia Airlinesa i Osječko - baranjske turističke zajednice. Plodovi Slavonije Baranje u zraku krenuli su 1. kolovoza i traju četiri mjeseca rekla je direktorica TZ OBŽ Ivana Jurić.

Riječ je o Projektu koji poziva i kroz okuse na obilazak destinacije jer je jedna od prvih asocijacija na Slavoniju i Baranju i Osječko - baranjsku županiju kao najveću turističku županiju na istoku Hrvatske - dobra hrana. Veseli nas što promoviramo dobru hranu ne samo na domaćim nego i međunarodnim letovima. U Slavonskom zalogaju nalaze se krekeri na bazi kukuruza i crvene paprike, koji su asocijacija na Baranju, fiš i sve okuse koje nalazimo u suhomesnatim proizvodima, tu je namaz od čvaraka, kulen, ukiseljeno povrće i jedna suvremena interpretacija slavonske šape kao deserta.

Direktor komercijalnih poslova CA Slaven Žabo naglasio je da su osmislili i realizirali paletu proizvoda, odnosno obroka za letove Croatia Airlinesa koji predstavljaju tradicionalne slavonske specijalitete.

Kroz paletu obroka koja se nudi putnicima u poslovnom i ekonomskom razredu na svim međunarodnim i domaćim linijama CA kroz slavonske zalogaje predstavljeni su tradicionalni začini i proizvodi ove regije. Ovaj je projekt kruna suradnje Croatia Airlinesa, TZ Osječko - baranjske županije i Grada Osijeka i Zračne luke Osijek s kojom je uspostavljena međunarodna zračna linija Osijek - München koja prometuje cijele godine.

Osim obogaćenja ponude CA na njenim letovima, dodatna vrijednost Projekta je da su stvoreni preduvjeti promocije specijaliteta ove regije. Kroz ovaj Projekt priliku kušati i vidjeti ove proizvode imat će 600.000 ljudi.


direktor komercijalnih poslova CA Slaven Žabo

župan Ivan Anušić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.