Hrvatski radio

Radio Osijek

Prirodoslovno-matematička gimnazija u top 10 srednjih škola Hrvatske

13.07.2022.

14:05

Autor: Ana Mitar Šimić

III. gimnazija Osijek

III. gimnazija Osijek

Foto: HRT / Radio Osijek

Osječka matematičko-prirodoslovna, III. gimnazija, ušla je u top 10 najpoželjnijih srednjih škola u zemlji. Na ljetnom je upisnom roku 41.282 učenika upisalo željenu srednju školu, a iz CARNET-a su izvijestili da je zagrebačka XV. gimnazija na prvom mjestu, a zagrebačka II. gimnazija na drugom. 

Od 150 upisnih mjesta na ljetnom roku III. osječka gimnazija ispunila je sva mjesta tako da jesenskog roka ove godine neće biti, rekao je ravnatelj Dražen Jakopović. Upravo to potvrđuje laskavu titulu jedne od 10 najpoželjnijih srednjih škola u državi. Naglašava kako to nije isključivo njegova zasluga, nego svih nastavnika i stručnih djelatnika te generacija učenika koji su svojim radom i uspjesima školu uveli u prestižno društvo. 

Ono zbog čega je posebno ponosan ravnatelj jest činjenica da 95 posto maturanata iz III. gimnazije upiše fakultet koji im je prvi izbor. 

Još jedna stvar kojom se ponosi ravnatelj, ali i nastavnici i roditelji, odlične su ocijene učenika kao i uspjesi na državnim natjecanjima ne samo u znanju nego i sportu, a to je potvrdio domjenak za sve uspješne učenike koji se održao u svibnju u Svetom Martinu na Muri. 

Ravnatelj Jakopović izrazio je i želju da jednoga dana iz prirodoslovno-matematičke škole izađe i treći hrvatski nobelovac što bi bio dodatni ponos ne samo škole nego i grada Osijeka. 


Više o uspjehu III. gimnazije u Osijeku poslušajte u reportažnom prikazu.

Reportažni prikaz

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.