Hrvatski radio

Radio Osijek

Stanari Filipovice sastali se s dogradonačelnikom

30.07.2014.

14:01

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Sve mjere, koje mi provodimo, u suglasnosti su s prostornim planom uređenja Grada Osijeka. Sve što se događa u ovom području Grad gleda cjelovito", poruka je revoltiranim stanovnicima iz gradske uprave.

Nakon što su sinoć stanovnici Raške i još dvije ulice u osječkoj Industrijskoj četvrti prosvjedovali protiv elaborata grada Osijeka i rješenja Ministarstva zaštite okoliša i prirode o sanaciji i proširenju odlagališta otpada Lončarice velike, koja je od njihovih kuća udaljena tristotinjak metara, s predstavnicima stanara danas su se sastale stručne službe Grada Osijeka predvođene zamjenikom gradonačelnika Denisom Ambrušem.
"Bez suradnje s Ministarstvom zaštite okoliša i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sanacija odlagališta Filipovica koje će biti u cijelosti sanirano sredstvima Fonda i Ministarstva i u tome mi pokušavamo i tražimo rješenje i za Lončaricu veliku koje je aktivirano 1995. godine", rekao je zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš.
Sporno je 500 metara udaljenosti stambenih objekata do odlagališta i u sklopu toga Ministarstvo određuje Pravilnike koji će se provoditi u daljnjem postupku, ali i u razgovorima s građanima napominje Ambruš te naglašava kako se proširenje odlagališta mora napraviti.
Na sastanku s građanima dogovorena je dinamika terenskih obilazaka i sve ono što je vezano za gradske službe kako bi se građanima predočilo što se od planiranih aktivnosti provodi, a sve u smjeru konačne sanacije odlagališta Lončarica velika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.