Hrvatski radio

Radio Osijek

Tribina udruge Branitelj pomaže branitelju

12.10.2022.

16:48

Autor: HRT Radio Osijek

tribina

tribina

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

U organizaciji Humanitarne udruge Branitelj pomaže branitelju u Osijeku se održava tribina o zdravstvenoj, psihološkoj i palijativnoj pomoći hrvatskim braniteljima.

Maligne bolesti, srčani i moždani udari, PTSP i njegove posljedice ono su s čim se branitelji najčešće bore, a udruga razvija aktivnosti kojima pruža pomoć i njihovim obiteljima osobito u slučaju palijativne skrbi, trenutno skrbe o oko 40 teško bolesnih. Imaju i potporu Ministarstva branitelja o čemu je govorio državni tajnik Špiro Janović. Predsjednik udruge Željko Miškulin ističe i suradnju sa zdravstvenim institucijama kojima udruga osigurava volontere. Otvorene su i teme interdisciplinranih timova za skrb o hrvatskim braniteljima te mogućnostima veteranskih centara da aktivnosti usmjeravaju i na palijativnu skrb. Izdvojili smo neke naglaske iz onoga što su rekli državni tajnik Ministarstva branitelja Špiro Janović, predsjednik Humanitarne udruge Branitelj pomaže branitelju i zamjenik župana Mato Lukić...  

Š. Janović, Ž. Miškulin, M. Lukić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.