Hrvatski radio

Radio Osijek

Zmajevi nad gradom

12.06.2022.

10:19

Autor: HRT / Stjepan Filipović

Zmajada

Zmajada

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

51. manifestacija Zmajevi nad gradom i ove se godine održava na Sportskom aerodromu Osijek-Čepin. Natjecanje u visini leta zmaja počelo je u 9 sati i 30 minuta. U popratnom programu posjetitelji su mogli vidjeti izložbu jedrilica, zrakoplova, motornih i bezmotornih zmajeva, zrakoplovnih i raketnih modelara te nastup paraglajdera.


Za najmlađe osnovnoškolce osmišljeno je natjecanje u visini leta zmaja gdje je zadatak bio pustiti zmaja na najveću dužinu špage od 30 metara. Prilikom bodovanja gledao se otklon špage u odnosu na zemlju. Pobjednik je onaj učenik koji uspije postići što manji otklon špage. Zajednica tehničke kulture osigurala je 2000 zmajeva. Organizirano je natjecanje u kreativnosti, a učenici su trebali izraditi što originalnijeg zmaja pri čemu se gleda inovativnost, ali i estetski dojam zmaja. Zadnje, ali ne manje važno natjecanje je bilo u klizačima gdje svaki učenik baca jedan mali lagani model aviončića izrađen od tanke šperploče i čiji odleti najdalje, taj je pobjednik, pojasnila je voditeljica Centra tehničke kulture Osijek, Terezija Blekić.


Galerija
Zmajada, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio Osijek
Zmajada, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio OsijekZmajada, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio OsijekZmajada, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.