Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki "Pomelo Chess Society" ove subote u Palachu predstavlja novi album

03.03.2023.

10:33

Autor: Anja Matić

Pomelo Chess Society

Pomelo Chess Society

Foto: Hrvoje Skočić / Distune Promotion

U studio na Korzu došla su nam dva od tri člana riječkog benda Pomelo Chess Society. Prvi je Leo Marohnić, gitarist benda, a pored njega sjedio je Vedran Medanić koji u bendu svira bas. Dio ove glazbene ekipe i priče je i Ivan Polonijo, njihov "dežurni maher" na bubnjevima. 

Ovaj instrumentalni rock trio za sebe kaže da su drugačiji od drugih jer, prije svega, nemaju vokala.

Mi smo instrumentalni rock, ne treba nam vokal. Žanrovski smo alternativni - nekakav mix između Kemal Montena i Pet Shop Boysa.

Leo Marohnić

Nakon što su se nedavno radno izolirali od vanjskog svijeta, kao rezultat je iznjedrila produktivna energija i kreativnost. Rezultat je osam novih autorskih kompozicija vješto upakiranih u novi, drugi im po redu album naziva "En Passant".


Novi album predstavit će riječkoj publici uživo ove subote u Palachu. Najavljeno je da će od 21 sat zajedno sa zagrebačkim bendom "Peach Pit" otpuhati zimu. 


Kako to misle postići, čime se bave kada nisu glazbenici, kako dospjeti u njihov spot i zašto bismo se ovog vikenda trebali uputiti u Palach poslušajte ovdje:

Pomelo Chess Society uživo u eteru Radio Rijeke

Karte za koncert mogu se kupiti u Dallas music shopu Rijeka ili sustavu Entrio. Posebna pogodnost je da studenti riječkog Sveučilišta i na dan koncerta mogu kupiti karte po pretprodajnoj cijeni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Radio Sova

Studentski program nastao suradnjom Sveučilišta u Rijeci i Radio Rijeke. Pripremaju ga studenti voditelji, novinari, tonci i glazbeni urednici. Bave se svim aspektima studentskog života u gradu i šire.

Poslušajte u Slušaonici