Hrvatski radio

Radio Rijeka

Linda Uran koncertom u Circolu predstavlja Zbirku solo pjesama za glas i klavir

15.12.2021.

13:25

Autor: Neva Funčić

Linda Uran na balkonu Radio Rijeka

Linda Uran na balkonu Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Linda Uran, glazbena urednica Radio Rijeke, najavila je koncertnu promociju Zbirke solo pjesama za glas i klavir. Izdavač notne zbirke je Ustanova Ivan Matetić Ronjgov, a koncert će se održati u dvorani Circolo Zajednice Talijana u Rijeci u petak, 17. prosinca s početkom u 18 i 30.

Motiv za Zbirku solo pjesama za glas i klavir su bili učenici solo pjevanja kojima sam željela prenijeti svoje note, kaže nam Linda Uran te tumači da je prva uglazbljena pjesma iz zbirke bila "Maglica" Drage Gervaisa. Nakon nje je slijedlilo ostalih šesnaest autorskih pjesama, redom na tekstove hrvatskih pjesnika. Dio pjesama je na čakavskom dijalektu, a glazba koja ih prati pisana je u istarsko-primorskoj ljestvici, kaže Uran. Uglazbljene su pjesme Jožice Mikičić, Dorotee Štifanić Mislej, Ivanke Glogović Klarić, Silvije Benković Peratove te fiumanskog pisca Osvalda Rameaua, ali i klasika Dragutina Tadijanovića, Dobriše Cesarića, Antuna Branka Šimića, Antuna Gustava Matoša, Stanislava Femenića, Vesne Parun, Vladimira Vidrića i Janka Polić Kamova.


Notnu zbirku posvetila je profesorici Arianu Bossi, a neke od skladbi već su izvođene na koncertima u Puli, Rijeci, Zagrebu i Salzburgu. Na adventskom koncetu u Circolu bit će izvedeno svih sedamnaest, najavila je autorica glazbe. Na koncertu će ju na klaviru pratiti Ana Marija Ilić, na violini Mia Dugandžić Marić, na violončelu Alida Cossetto, a gošća je i mezzosopranistica Karla Pupis.


Ulaz je slobodan, poziva LInda Uran:Ulaz je slobodan, poziva LInda Uran

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.