Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tanja Smoje i Janko Popović Volarić: "Rastanci sugeriraju neprekidne povratke!"

26.03.2023.

12:55

Autor: Albert Petrović

Iz predstave "Rastanci"; Tanja Smoje i Janko Popović Volarić

Iz predstave "Rastanci"; Tanja Smoje i Janko Popović Volarić

Foto: - / HNK Zajc

Povodom sutrašnje premijere predstave "Rastanci" u HNK Ivan pl. Zajc, predstave prema istoimenom i posljednjem romanu Mani Gotovac, za stol današnjeg obeda s Albertom Petrovićem sjeli su nositelji glavnih uloga; prvakinja Drame Tanja Smoje i Janko Popović Volarić!

Galerija
Rastanci, prizor iz predstave, Foto: Dražen Šokčević/HNK Zajc
Rastanci, prizor iz predstave, Foto: Dražen Šokčević/HNK ZajcRastanci, prizor iz predstave, Foto: Dražen Šokčević/HNK ZajcRastanci, prizor iz predstave, Foto: Dražen Šokčević/HNK Zajc

"Rastanci"je predstava prema romanu Mani Gotovac, autobiografskoj fikciji, u adaptaciji Elvisa Bošnjaka i režiji Anastasije Jankovske, a koja će biti premijerno izvedena u riječkom HNK Ivana pl. Zajca na Svjetski dan kazališta, sutra, u ponedjeljak, 27. ožujka.


U glavnim ulogama nastupaju Tanja Smoje kao Luz i Janko Popović Volarić kao Luv koji su, iako polaznu točku nalaze u životima Mani Gotovac i Željka Senečića, ipak polufiktivni likovi. U ostalim su ulogama Jelena Lopatić, Damir Orlić, Leonora Surian Popov, Denis Brižić, Romina Tonković, Deni Sanković, Jasmin Mekić, Anamarija Brđanović, Mario Jovev i Ivna Bruck


Ova predstava znakovita jer je to ujedno i oproštajna predstava Tanje Smoje s riječkom publikom i daskama riječkog Zajca. Naime, Tanja Smoje, iz razloga osobne prirode, s obitelji seli u Zagreb.


Još smo o predstavi pisali OVDJE, a poslušajte o čemu su glumci razgovarali s Albertom Petrovićem:

Na obedu: Tanja Smoje i Janko Popović Volarić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.